Gierle, m'n dorp in de Kempen


Gierle betekent zoveel als ‘bosje op verhoogde zandgrond bij een moeras’. Het is een deelgemeente van Lille en ligt op de rand van de Kempense Heuvelrug.

In 1979 werd de dorpskom van Gierle (de Singel met kerk en ommuurd kerkhof afgezoomd met statige kastanjebomen, Latijnse School, jeneverstokerij, oud-gemeentehuis met borstbeelden en dorpspomp, café Den Eik en enkele dorpswoningen) beschermd waardoor het een mooi historisch dorp is met veel bezienswaardigheden.

Je kan er de mooiste plekjes ontdekken, oa: de kerk, het voormalige gemeentehuis, het oude klooster, de molen, het borstbeeld van Louis Neefs en natuurlijk de oude latijnse school, jevenerstokerij en bierbottelarij die in 2017 werd verbouwd tot Stillant: B&B en eventlocatie.

Door haar groene karakter heeft Gierle een bovengemeentelijke uitstraling op toeristisch en recreatief vlak. Haar ligging tussen de vele fiets-, ruiter-, en wandelpaden zijn ideaal voor een leuke uitstap.

Zoals Louis Neefs het zo mooi zong in 1979: M'n dorp in de Kempen!

Tips voor een gezond ontbijt


1. Probeer volkoren te incorporeren

Haver is een van de gezondste ontbijtopties die er bestaan. Havermout of muesli gepaard met wat schijfjes appel en een paar druiven is echt een heerlijk ontbijtje. Roggebrood is ook erg gezond om aan je ontbijt toe te voegen. Met wat biologische pruimenjam en een glas verse jus d’orange wordt dit echt een traktatie waar je zeker dol op zult zijn.

2. Probeer ook wat eiwitten te eten

Waarschijnlijk ben je al op de hoogte van het gegeven dat eiwitten essentieel zijn voor het opbouwen van spiermassa. 

Een gezond ontbijt zou altijd een goede portie eiwitten moeten bevatten, zoals bijvoorbeeld een hardgekookt eitje, omelet, roerei of spiegelei.

3. Eet wat fruit

En weet je welke vrucht de beste optie is? De vrucht die je zelf het lekkerst vindt. Of het nu groene appel, peer, kiwi, aardbei, papaja of ananas is, het maakt allemaal niet uit. Je kunt het beste kiezen voor vers fruit.

Als je je afvraagt of je in plaats van vers fruit ook vruchtensap kunt drinken, onthoud dan dat vruchtensappen bijna altijd toegevoegde suikers bevatten. Het is dus altijd beter om een stuk fruit te eten, met de schil.

4. Zeg ‘ja’ tegen probiotica

Een van de beste keuzes is natuurlijke yoghurt die geen toegevoegde suikers bevat. Yoghurt zorgt ervoor dat je stofwisseling begint te werken en vult tegelijkertijd de gezonde darmbacteriën aan die de spijsvertering bevorderen.

Kies voor een "staycation"


 

Je hoeft je echt geen duizenden kilometers te verplaatsen om te genieten van een welverdiende vakantie. 45% van de Belgen kiest regelmatig voor een thuisvakantie, blijkt uit cijfers van Iliv. Ga op ontdekking in eigen land! 

Ga op ontdekkingsreis in je eigen omgeving. Op vakantie vinden we monumenten vaak “prachtig” omdat we heel bewust onze tijd nemen om ernaar te kijken, maar heb ook eens oog voor de pareltjes in eigen land. Probeer ook eens nieuwe restaurantjes uit waar je normaal gezien niet zou binnenstappen, en ontdek zo nieuwe leuke plekjes.

Gierle heeft ook heel wat te bieden. Zo is de historische dorpkern een echt pareltje en neemt het standbeeld van Louis Neefs je mee terug in de tijd. Bij Stillant helpen ze je graag voor toeristische informatie van de regio.

Laden
Oeps!
 U voert een webbrowser die we niet volledig ondersteunen. Upgrade voor een betere ervaring.
De browser upgraden